Jums reikės:
-
1.6kg Žiedinių Kopūstų
-
1kg FaršoJautiena maišyta su kiauliena
-
500g Mocarela Sūrio
-
2 Svogūnai (-as/-ų)
-
4 skiltelės Česnakas (-ai/-ų)
-
2 šaukštai Alyvuogių Aliejaus
-
Pagal skonį Druskos
-
Pagal skonį Maltų Juodųjų Pipirų
-
Pagal skonį Paprikos Miltelių
-
Pagal skonį Šviežių Petražolių
-
Užpilui
-
200g Grietinės
-
2 Kiaušinis (-iai/-ių)
-
Pagal skonį Druskos
-
Pagal skonį Maltų Juodųjų Pipirų
Paruošimo būdas
- Pirmiausia žiedinį kopūstą nuplauname, supjaustome žiedynais, sudedame į pasūdytą verdantį vandenį.
- Tada uždengiame dangtį ir paliekame pastovėti maždaug 7 minutėms.
- Paskui nupilame vandenį ir nuvarviname.
- Tuomet svogūną bei česnakus supjaustome ir šiek tiek apkepame keptuvėje.
- Po to sudedame faršą, druską, pipirus, paprikos miltelius ir petražoles. Kepame maždaug 7-8 minutes.
- Kepimo formą išklojame su kepimo popieriumi, sudedame faršą, užbarstome pusę sutarkuotos mocarelos sūrio, ant jos užpilame kiaušinį išplaktą su grietine.
- Tuomet sudedame žiedinį kopūstą, šiek tiek paspaudžiame iš viršaus rankomis ir užbarstome likusią sutarkuotą mocarelą. Aš šitaip pakartojau ir su antra forma, nes kaip minėjau, kepiau didesniam susirinkimui. 🙂
- Kepame iki 190-200 laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje maždaug 25-35 minutes. Patiekiame ir skanaujame!