Jums reikės:
-
2kg Burokėlių
-
2kg Morkos (-ų)
-
1.5kg Obuolys (-iai/-ių)
-
1kg Svogūnai (-as/-ų)
-
0.5l Aliejaus
-
Žiupsnelis Kmynų
-
Pagal skonį Druskos
-
Pagal skonį Cukraus
-
Pagal skonį Maltų Juodųjų Pipirų
Paruošimo būdas
- Pirmiausia nuplautus burokėlius bei morkas išverdame.
- Išvirtus nulupame bei stambiai sutarkuojame.
- Svogūnus nulupame ir smulkiai supjaustome.
- Tada puode įkaitiname aliejų, sumetame svogūnus ir apkepame.
- Obuolius nuplauname.
- Obuolius sutarkuojame.
- Į didoką puodą sukrečiame obuolius, svogūnus, burokėlius bei morkas.
- Įmetame kelis laurų lapelius, pipirų žirnelius, pagardiname kmynais, druska ir cukrumi.
- Ant mažos kaitros troškiname maždaug 15-20 minučių.
- Ištroškintą mišrainę supilame į paruoštus stiklainius, dedame juos į puodą su vandeniu, pridengiame dangteliais bei kaitiname 15 minučių.
- Pasiruoštus konservus sandariai uždarome.