Jums reikės:
-
200g Šokoladinių Sausainių
-
500g Ledų
-
1 stiklinė Riebios Grietinėlės
-
2 stiklinės Uogų
-
4 Persikų
-
3 šaukštai Sviesto
-
0,5 stiklinės Cukraus
-
2 šaukštai Citrinų Sulčių
-
saujalė papuošimui Uogų
Paruošimo būdas
- Dubenyje sumaišykite uogas, cukrų ir citrinos sultis – valandai padėkite į šaldytuvą.
- Tada uogas sudėkite į puodą ir virkite, kol pradės skirtis sultis, jos suminkštės (apie 10-15 minučių).
- Gautą masę perkoškite per sietelį – prireiks ir uogų, ir sulčių. Leiskite atvėsti.
- Ištirpinkite sviestą.
- Virtuvės kombainu sausainius susmulkinkite iki trupinių.
- Supilkite į juos lydytą sviestą ir viską gerai išmaišykite.
- Jums reikės 22-24 centimetrų skersmens kepimo formos, joje paspausdamos išklokite sausainių masę.
- Bent jau pusvalandžiui padėkite į šaldytuvą.
- Ledus iš šaldiklio išimkite likus ne daugiau nei 20 minučių iki torto gaminimo.
- Ledus sumaišykite su uogomis, sukrėskite ant torto pagrindo iš sausainių ir tolygiai paskirstykite.
- Uždenkite ir trims valandoms paslėpkite šaldiklyje.
- Persikus nuplikykite verdančiu vandeniu, tada nulupkite odeles, perpjaukite pusiau, išimkite kauliukus.
- Vaisių minkštimą supjaustykite nedideliais gabalėliais ir apiberkite likusiu cukrumi.
- Formą su tortu iš šaldiklio išimkite likus maždaug 10 minučių iki patiekimo.
- Iki standžių putų išplakite grietinėlę.
- Ant ledų tolygiai paskirstykite persikus, ant viršaus sudėkite grietinėlę, papuoškite uogomis.
- Torto gabaliukus palaistykite uogų sultimis.