0 0
Tradiciniai pyragėliai su grybais

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Jums reikės:

Porcijos:
3 stiklinės Miltų
100g Sviesto
1 Kiaušinio
0.75 stiklinės Pieno
2 šaukšteliai Sausų Mielių
3 šaukšteliai Cukraus
0.5 šaukštelio Druskos
Įdarui
500g Grybų
1 Svogūno
2 šaukštai Grietinės
kepimui Aliejaus

Išsaugoti šį receptą

Turite arba Užsiregistruoti, kad galėtumėte pažymėti receptus.

Tradiciniai pyragėliai su grybais

Savybės:
  • Su Grybais
  • Su Miltais
  • Su Pienu
  • Šventiniai
Virtuvė:
  • Porcijos 8
  • Vidutinis

Jums reikės:

  • Įdarui

Paruošimo būdas

Dalintis
  1. Miltus persijokite. Sviestą ir kiaušinį išimkite iš šaldytuvo: produktai turi būti kambario temperatūros, sviestas – minkštas. Tešlos pagrindui pašildykite sviestą, įberkite keletą šaukštų miltų, arbatinį šaukštelį cukraus ir mielių. Viską sumaišykite, uždenkite indą ir palikite 30 min.
  2. Tešlos pagrindas paruoštas, kai skysčio tūris žymiai padidėja ir atsiranda oro burbuliukų. Miltus, suminkštėjusį sviestą, cukrų, druską, kiaušinį ir paruoštą tešlos pagrindą sumaišykite giliame inde ir maišykite tol, kol tešla taps vientisa ir nelips prie rankų. Tešlą perkelkite į gilų indą, uždenkite plėvele ir padėkite į šaldytuvą nakčiai.
  3. Įdarui keptuvėje ištirpinkite sviestą ir jame pakepinkite smulkiai supjaustytus svogūnus. Vėliau dėkite susmulkintus grybus ir dar pakepinkite. Pagal skonį įdėkite grietinės (apie 2 valg. šaukštus) ir druskos. Keptuvę nuimkite nuo viryklės ir palikite, kol atvės.
  4. Pakilusią tešlą perminkykite, padėkite ant miltais pabarstytos lentos ar stalo ir padalinkite į nedidelius gabalėlius. Iš kiekvieno gabalėlio iškočiokite ar suformuokite rankomis ploną paplotėlį.
  5. Kiekvieno paplotėlio centre dėkite po arbatinį šaukštelį (su kaupu) grybų įdaro. Užspauskite kraštelius ir dėkite pyragėlius ant lentos sulipintais krašteliais į apačią. Palikite 1 valandai, kad pakiltų.
  6. Gilioje keptuvėje įkaitinkite aliejų ir apkepinkite pyragėlius. Aliejų kepant reikėtų keisti keletą kartų, kad pridegę trupinėliai nepriliptų prie kepamų pyragėlių. Iškepę pyragėliai būna gražios, gelsvai – rusvos spalvos. Pyragėlius galima valgyti tiek karštus, tiek ir šaltus.

Aldona

Atsiliepimai Apie Receptą

Dar nėra paliktų atsiliepimų šiam receptui, būkite pirmi!
Vasariškas omletas
ankstesnis
Vasariškas omletas
Vasariškas omletas
ankstesnis
Vasariškas omletas

Parašyti Savo Komentarą