Jums reikės:
-
1 Cukinijosmaža
-
2 skiltelės Česnako
-
4 Pomidorų
-
1/3 Čili Pipirų
-
12 riekelių Baltos Duonos
-
5 šaukštai Alyvuogių Aliejaus
-
sauja Brinzos Sūrio
-
žiupsnelis Baziliko
-
pagal skonį Maltų Juodųjų Pipirų
-
pagal skonį Druskos
Paruošimo būdas
- Cukiniją nuplaukite, nusausinkite ir supjaustykite mažais gabaliukais.
- Keptuvėje įkaitinkite 2 šaukštus alyvuogių aliejaus ir apkepkite cukinijos gabaliukus.
- Po to sudėkite juos ant popierinio rankšluosčio.
- Pabarstykite druska ir pipirais.
- Pomidorus 30 sekundžių panardinkite į verdantį vandenį, išgriebkite ir nulupkite odeles.
- Minkštimą supjaustykite kubeliais.
- Česnako skilteles nuvalykite ir sutraiškykite česnakų spaudikliu.
- Aitriąją papriką smulkiai supjaustykite.
- Pomidorus sumaišykite su keptais cukinijos gabaliukais, česnakais ir aitriąja paprika.
- Pagal skonį įberkite druskos ir pipirų.
- Baltos duonos riekeles pakepinkite ant keptuvės su likusiu aliejumi, kol jos taps aukso spalvos.
- Šiek tiek atvėsinkite.
- Nuo baziliko šakelių nuskinkite lapelius.
- Daržovių masę dėkite ant duonos riekelių, papuoškite baziliko lapeliais ir brinzos gabaliukais.
- Iš karto patiekite ant stalo.