Jums reikės:
-
2 Bulvė (-ės/-ių)didelės
-
250g Brokoliųtinka ir šaldyti
-
1 Porų
-
1 Svogūnai (-as/-ų)
-
1 saujelė Sviežių Krapų
-
0.5 šaukštelio Raudonėlių (Džiovintų)
-
pagal skonį Druskos
-
pagal skonį Maltų Juodųjų Pipirų
-
1-2 šaukštų Miltų
-
Kepimui Aliejaus
Paruošimo būdas
- Pradžioje bulves išverdame su lupenomis, nulupame, smulkiai supjaustome.
- Paverdame brokolių žiedynus pora minučių. Jeigu brokoliai buvo šaldyti, tuomet pakaks perlieti juos verdančiu vandeniu. Brokoliai turi būti minkšti, bet šiek tiek traškūs. Ganėtinai smulkiai juos supjaustome.
- Baltą poro dalį smulkiai supjaustome, pakepame alyvuogių aliejuje.
- Tada svogūną sutarkuojame tarka arba sumalame su mėsmale. Sultis paliekame.
- Dideliame dubenyje sumaišome bulves, brokolius, porą, svogūną kartu su sultimis, suberiame smulkintus žalumynus bei prieskonius. Išmaišome, kad masė būtų vientisa.
- Įberkiame į daržovių masę miltų, gerai išmaišome.
- Suformuojame blynelius, juos apvoliojame miltuose arba džiūvėsėliuose. Kepame alyvuogių aliejuje iš abiejų pusių, kol susiformuoja traški plutelė.
- Galiausiai patiekiame karštus su pomidorų arba grybų padažu, šviežiomis salotomis bei neskaldytų grūdų duona.