Jums reikės:
-
1 Šviežias Triušis
-
1 šaukštelis Džiovinto česnako miltelių
-
1 šaukštelis Džiovinto česnako miltelių
-
2 Svogūnai (-as/-ų)vidutiniai
-
1 puodelis Daržovių sultiniodydelis
-
150 ml Grietinėlės
-
5 šaukšteliai Dižono garstyčių
-
0.5 šaukštelio Čiobrelių (džiovintų)
-
kepimui Alyvuogių Aliejaus
-
pagal skonį Druskos
-
pagal skonį Maltų Juodųjų Pipirų
-
papuošimui Šviežių Petražolių
Paruošimo būdas
- Triušį supjaustome, nuplauname ir nusausiname popieriniu rankšluoščiu. Beriame druskos, pipirų, česnako miltelių, raudonėlio ir viską gerai išmaišome.
- Apkepame ant didelės ugnies iš abiejų pusių apie maždaug 3 min, kol triušis gražiai apskrus. Įšimame triušio gabaliukus ir dedame į didelį kepimo indą.
- Tame pačiame aliejuje, kur kepė triušienos gabaliukai, apkepame smulkintą svogūną iki gražios auksinės spalvos, beriame džiovintą čiobrelį ir pakepame, vis maišant, dar apie 30 sekundžių.
- Pilame sultinį, garstyčias ir viską gerai išmaišome, patroškiname apie min.
- Padažą pilame ant apkeptos triušienos, uždengiame kepimo indą folija ir troškiname orkaitėje apie 1 val 180 lapsnių temperatūroje.
- Po valandos nuimame foliją, įpilame grietinėlę, atsargiai išmaišome ir dar patroškiname 10 min.
- Valgome su mėgstamu garnyru.
Recepto autorius: Jelenos Maisto Blogas