Jums reikės:
-
350g Špagečių
-
400g Šviežių Jūros Gėrybiųmažų aštuonkojų, sepijų, kalmarų arba krevečių
-
300g Moliuskų
-
2 skiltelės Česnakas (-ai/-ų)
-
1 Svogūnai (-as/-ų)vidutinio dydžio
-
10 šaukštų Alyvuogių Aliejaus
-
5 Pomidoras (-ai/-ų)
-
1 rišulėlis Šviežių Petražolių
-
2 Lauro Lapas (-ai/-ų)
-
5 lapeliai Šviežių Bazilikųsmulkinti
-
1/8L Sauso Balto Vyno
-
pagal skonį Druskos
-
pagal skonį Maltų Baltujų Pipirų
Paruošimo būdas
- Jūros gėrybes nuplaukite pasūdytame vandenyje ir valandėlę palikite jame, kad nuo jų nusiplautų smėlis. Sepijas, aštuonkojus bei kalmarus išdarinėkite ir supjaustykite vienodais kąsnio dydžio gabaliukais. Moliuskus nuplaukite.
- Visi moliuskai turi būti užsivėrę. Jie atsiveria tik verdant. Prasivėrusius arba atvirus moliuskus ir tuos, kurie verdami neatsivers, išmeskite.
- Česnaką ir svogūną nulupkite, smulkiai sukapokite ir pakepinkite alyvų aliejuje.
- Pomidorus nuplikykite verdančiu vandeniu, nulupkite, išimkite sėklas ir supjaustę kubeliais pakepinkite kartu su svogūnu ir česnaku. Pabarstykite petražolėmis, susmulkintais laurų ir bazilikų lapeliais, rupia jūros druska ir baltaisiais pipirais.
- Šiame padaže 10 minučių patroškinkite paruoštas jūros gėrybes, išskyrus krevetes. Tuo tarpu verdančiame vandenyje, įpylę šlakelį alyvų aliejaus, išvirkite spagečius. Jie turi būti truputį kietoki.
- Ištieskite didelį sviestinio popieriaus lakštą ir teptuku ištepkite jį alyvų aliejumi. Ant jo dėkite pakaitomis sluoksnį spagečių ir jūros gėrybių su padažu bei kelias žalias krevetes, pašlakstykite baltuoju vynu ir gnybtais greitai užspauskite popieriaus lakštus.
- Šį pergamento paketą 10-15 minučių pakepinkite ant grotelių iki 200 laipsnių C įkaitintoje orkaitėje. Paketą padėkite ant didelės lėkštės arba padėklo ir atidarykite tik ant stalo.