Jums reikės:
-
4.5 stiklinės Miltų
-
8 Bulvių
-
2 Kiaušinio
-
1 Kiaušinio Trynio
-
2 stiklinės Grietinės
-
2 šaukštai Sviesto
-
pagal skonį Druskos
-
2 šaukštai Aliejaus
-
1 stiklinė Tarkuoto Čederio Sūrio
-
2 šaukštai Sūrio Padažo
Paruošimo būdas
- Dideliame dubenyje sumaišykite miltus ir druską.
- Atskirame dubenyje sumaišykite sviestą, grietinę, kiaušinius, kiaušinių trynį ir aliejų.
- Supilkite į miltus ir išmaišykite.
- Uždenkite dubenį rankšluosčiu ir palikite 15-20 min.
- Sudėkite bulves į puodą, pripilkite vandens, kad apsemtų.
- Užvirkite, virkite, kol suminkštės – apie penkiolika minučių.
- Nusunkite, sugrūskite ir sumaišykite su čederio sūriu ir sūrio padažu, kol dar karštos.
- Pabarstykite česnakine druska, druska ir pipirais.
- Atidėkite atvėsti.
- Virtinių tešlą padalinkite į dvi dalis.
- Iškočiokite ant miltais pabarstyto paviršiaus, supjaustykite apskritimais ir į kiekvieną įdėkite įdaro.
- Sulenkite per pusę ir užspauskite kraštus.
- Virti: užvirkite didžiulį puodą šiek tiek pasūdyto vandens, sumeskite po vieną virtinius ir virkite, kol iškils.
- Išimkite kiaurasamčiu.