Jums reikės:
-
150g Miltų
-
50g Sviesto
-
80g Juodojo Šokolado
-
1 šaukštelis Kakavos
-
5 šaukštai Cukraus Pudros
-
2 Kiaušinių
-
500ml Pieno
-
1 šaukštas Brendžio
-
2 saujos Uogų
-
200ml Riebios Grietinėlės
-
Žiupsnelis Druskos
Paruošimo būdas
- Juodąjį šokoladą sulaužykite į gabaliukus, sviestą supjaustykite kubeliais ir viską išlydykite dubenėlyje ant karštų garų. Šiek tiek atvėsinkite.
- Miltus sumaišykite su kakavos milteliais, druska ir 2 šaukštais cukraus pudros. Išplakite kiaušinius iki purios, vienalytės masės.
- Įpilkite pieno ir išmaišykite. Kiaušinių ir pieno plakinį iš lėto pilkite į miltų, kakavos ir cukraus pudros mišinį, nuolat maišydami.
- Supilkite išlydytą šokoladą su sviestu, šaukštą brendžio ir viską gerai išmaišykite.
- Iškepkite plonus lietinius ir leiskite jiems šiek tiek atvėsti.
- Atšildykite šaldytas uogas. Jei uogos šviežios, jas nuplaukite ir leiskite apdžiūti ant popierinio rankšluosčio.
- Stambias uogas supjaustykite. Jeigu norite, uogas galima apibarstyti cukraus pudra.
- Gerai išplakite grietinėlę su likusia cukraus pudra.
- Ant kiekvieno blynelio dėkite uogų ir sulankstykite juos keturgubai.
- Iš konditerinio maišelio užspauskite ant blynelių plaktos grietinėlės arba patiekite ją atskirai.