Jums reikės:
-
400g Juodojo Šokolado
-
100g Sviesto
-
0.5 stiklinės Miltų
-
1 skardinė Rududu
-
1 stiklinė Cukraus
-
200g Riešutų
-
3 Kiaušinių
Paruošimo būdas
- Puode ištirpinkite sviestą ir sudėkite mažais gabaliukais sulaužytą šokoladą. Nuolat maišydami ištirpinkite ant pačios mažiausios kaitros, kad neprisviltų.
- Kiaušinius išplakite su cukrumi iki baltumo.
- Supilkite jau pravėsusį sviesto-šokolado mišinį ir išmaišykite.
- Suberkite miltus, gerai išmaišykite.
- Dabar suberkite pakepintus ir susmulkintus riešutus. Galite naudoti bet kokius – tiks ir migdolai, lazdyno ar graikiniai.
- Pusę gautos masės sukrėskite į sviestu išteptą ir miltais pabarstytą kepimo formą, paviršių išlyginkite.
- Šaukšteliu mažais gabaliukais žnybkite ir dėliokite ant tešlos Rudu kremą iš skardinės.
- Ant Rududu sukrėskite likusią tešlą ir gražiai išlyginkite paviršių.
- Pyragą kepkite 170 laipsnių karščio orkaitėje 40 min. Neperkepkite, nes pyragas bus per sausas.
- Iškepusį atvėsinkite, papuoškite tirpintu šokoladu.