Jums reikės:
-
250g Miltų
-
7g Sausų Mielių
-
130ml Šilto vandens
-
50g Cukraus
-
2 šaukštai Aguonų
-
2 šaukštai Aliejaus
-
žiupsnelis Druskos
Paruošimo būdas
- Aguonas užpilame verdančiu vandeniu, paliekame kelias minutes pravėsti, o tada supilame į arbatos sietelį, kad skystis nutekėtų.
- Mieles sumaišome su cukrumi ir užpilame šiltu vandeniu.
- Paliekame kamabrio temperatūroje apie 10 minučių, kad viskas suputotų, tada įmaišome aguonas ir aliejų.
- Suberiame visus miltus ir žiupsnelį druskos.
- Rankomis minkome tešlą apie 10-15 minučių, padedame į lengvai riebalais pateptą dubenį ir apdengiame maistine plėvele.
- Po valandos, kai tešla gerokai pakyla, rankomis formuojame mažojo piršto storio dešreles, pjaustome mažyčiais gabalėliais (nes kepant išsipūs) ir dedame į kepimo popieriumi išklotą skardą.
- Jei orkaitė turi tokią funkciją, nustatome, kad keptų tik iš viršaus ir įkaitiname iki 200 laipsnių. Jei orkaitė tokios funkcijos neturi, arba yra dujinė – kepame kūčiukus 180 laipsnių temperatūroje, kol gražiai paruduos.