0 0
Duonos gira

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Jums reikės:

1kg Ruginės Duonos
10l Vandens
40g Mielių
800g Cukraus
žiupsnelis Mėtų Lapelių
žiupsnelis Razinų

Išsaugoti šį receptą

Turite arba Užsiregistruoti, kad galėtumėte pažymėti receptus.

Duonos gira

Savybės:
  • Gėrimai Nealkoholiniai
  • Su Duona
  • Veganiškas
  • Vegetariškas
Virtuvė:
  • Paprastas

Jums reikės:

Paruošimo būdas

Dalintis
  1. Duoną supjaustykite riekelėmis ir paskrudinkite orkaitėje iš abiejų pusių.
  2. Tada užpilkite verdančiu vandeniu.
  3. Įberkite mėtų lapelių.
  4. Po 24 val. perkoškite, suberkite cukrų (šiek tiek jo palikite mielėms ištrinti), supilkite su cukrumi ištrintas mieles ir gerai išmaišykite.
  5. Laikykite šiltoje vietoje, kol įrūgs.
  6. ūgstant nugraibykite atsiradusias putas.
  7. Įrūgusią girą supilstykite į butelius, į kiekvieną įdėkite po 3–4 razinas ir gerai užkimškite. Laikykite šaltai.
  8. Kitą dieną girą jau galima gerti, tačiau ilgiau pastovėjusi gira būna skanesnė.
  9. Šaltai ją galima laikyti apie 1–2 mėnesius.

Aldona

Atsiliepimai Apie Receptą

Dar nėra paliktų atsiliepimų šiam receptui, būkite pirmi!
Šokoladinis pyragas su Rududu įdaru
ankstesnis
Šokoladinis pyragas su Rududu įdaru
Migdoliniai morengai
sekantis
Migdoliniai morengai
Šokoladinis pyragas su Rududu įdaru
ankstesnis
Šokoladinis pyragas su Rududu įdaru
Migdoliniai morengai
sekantis
Migdoliniai morengai

Parašyti Savo Komentarą