Jums reikės:
-
1kg Ruginės Duonos
-
10l Vandens
-
40g Mielių
-
800g Cukraus
-
žiupsnelis Mėtų Lapelių
-
žiupsnelis Razinų
Paruošimo būdas
- Duoną supjaustykite riekelėmis ir paskrudinkite orkaitėje iš abiejų pusių.
- Tada užpilkite verdančiu vandeniu.
- Įberkite mėtų lapelių.
- Po 24 val. perkoškite, suberkite cukrų (šiek tiek jo palikite mielėms ištrinti), supilkite su cukrumi ištrintas mieles ir gerai išmaišykite.
- Laikykite šiltoje vietoje, kol įrūgs.
- ūgstant nugraibykite atsiradusias putas.
- Įrūgusią girą supilstykite į butelius, į kiekvieną įdėkite po 3–4 razinas ir gerai užkimškite. Laikykite šaltai.
- Kitą dieną girą jau galima gerti, tačiau ilgiau pastovėjusi gira būna skanesnė.
- Šaltai ją galima laikyti apie 1–2 mėnesius.