Jums reikės:
-
Salotos
-
1 Kriaušė (-ės /-ių)
-
1 Avokadas (-ų /-ai)
-
2 Raudonoji Paprika (-os/-ų)
-
100g Kietojo Sūrio
-
8vnt Lapinių Salotų
-
1 šaukštas Citrinos Sulčių
-
žiupsnelis Cukraus
-
Užpilas
-
2 skiltelės Česnakas (-ai/-ų)
-
žiupsnelis Šviežių Petražolių
-
4 šaukštai Alyvuogių Aliejaus
-
žiupsnelis Maltų Juodųjų Pipirų
-
2 šaukšteliai Citrinos Sulčių
-
žiupsnelis Druskos
Paruošimo būdas
- Avokadą, paprikas, kriaušę bei salotų lapus nuplaukite ir nusausinkite.
- Avokadą perpjaukite pusiau, išimkite kauliuką, nulupkite ir supjaustykite šiaudeliais, apšlakstykite citrinos sultimis, kad nepajuostų.
- Paprikas perpjaukite pusiau, išimkite sėklytes ir taip pat supjaustykite šiaudeliais. Šiaudeliais supjaustykite ir kriaušę bei kietąjį sūrį.
- Pasigaminkite salotų užpilą. Česnaką nulupkite ir išspauskite česnakų trintuve. Petražoles nuplaukite, nusausinkite ir smulkiai supjaustykite.
- Dubenyje sumaišykite: česnaką, druską, pipirus, aliejų, vyno actą arba citrinos sultis. Viską truputį paplakite šakute. Suberkite pjaustytus žalumynus.
- Lėkštę išklokite salotų lapais. Tuomet ant jų sudėkite supjaustytas daržoves, kriaušių ir sūrio šiaudelius.
- Pagardinkite salotų užpilu.