Jums reikės:
-
5 Bulvių
-
500g Moliugų
-
6 šaukštai Miltų
-
2 Kiaušiniai
-
0,5 stiklinės Grietinės
-
6 šaukštai Aliejaus
-
pagal skonį Druskos
-
pagal skonį Maltų Juodųjų Pipirų
Paruošimo būdas
- Moliūgą nulupkite, išimkite sėklytes.
- Moliūgo minkštimą ir nuskustas bulves sutarkuokite smulkia tarka.
- Į tarkius sudėkite kiaušinio trynius, miltus, pagal skonį pagardinkite druska bei pipirais, viską gerai išmaišykite.
- Baltymus išplakite iki standžių putų ir taip pat sudėkite į masę, atsargiai išmaišykite.
- Keptuvėje su įkaitusiu augaliniu aliejumi formuokite blynelius ir kepkite iš abiejų pusių tol, kol įgaus auksinį atspalvį.
- Patiekite su grietine.