Jums reikės:
-
6 Bulvė (-ės/-ių)
-
600g Varškės
-
8 šaukštai Miltų
-
3 šaukštai Krakmolo
-
4 Kiaušinis (-iai/-ių)
-
3 šaukštai Sviesto
-
pagal skonį Druskos
-
4 šaukštai Grietinės
-
2 stiklinės kepimui Aliejaus
Paruošimo būdas
- Pirmiausia bulves išverdame, sugrūdame bei sumaišome kartu su varške. Tada sudedame kiaušinių trynius, išsukame su sviestu, suberiame miltus, druską, krakmolą bei išplaktus baltymus.
- Tuomet iš tešlos padarome nedidelius (maždaug 2 centimetrų skersmens) rutuliukus bei kepame įkaitintame aliejuje ganėtinai nedideliame puode. Apskrudusius išgriebiame su kiaurasamčiu.
- Galiausiai patiekiame su grietine arba kitu labiausiai savo mėgstamu padažu.