Jums reikės:
-
375ml Miltų
-
2 šaukšteliai Kepimo Miltelių
-
0.5 šaukštelio Sodos
-
125g Tirpinto Sviesto
-
125g Cukraus
-
125g Rudojo Cukraus
-
2 Kiaušinis (-iai/-ių)
-
3 Bananas (-ai/-ų)gerai prinokę
-
pora saujų Graikinių Riešutų
Paruošimo būdas
- Pradžioje į didesnį dubenį persijojame miltus, kepimo miltelius bei maistinę sodą. Tada kitame dubenyje sumaišome abiejų rūšių cukrų.
- Ištirpintą sviestą pilame ant cukraus bei gerai išplakame. Po vieną įmušame abu kiaušinius, po kiekvieno gerai išplakdamos.
- Tuomet šakute sutriname gerai prinokusius bananus. Bananų masę įmaišome į cukraus bei kiaušinių plakinį, suberiame susmulkintus graikinius riešutus.
- Po to skystą masę po truputį, nuolatos maišydamos, supilame į miltus. Maišome tik tol, kol dings miltai. Svarbu nepermaišome.
- Kepimo indą patepame su sviestu, pabarstome miltais, supilame tešlą.
- Bananų duoną kepame iki 170 laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje apie 60-90 minučių. Ar kepinys jau iškepęs patikriname mediniu pagaliuku. Jei kepant duonelės viršus ima pernelyg staigiai rusti, viršų pridengiame folija.