Jums reikės:
-
120g Šoninės
-
1 skiltelė Česnakas (-ai/-ų)
-
1 Svogūnai (-as/-ų)
-
1 Morkos (-ų)
-
Gabaliukas Saliero Gumbas (-ai)
-
500g Pomidoras (-ai/-ų)
-
2 šaukštai Alyvuogių Aliejaus
-
175g Kiaulienos Faršo
-
175g Jautienos Faršo
-
200ml Raudono Vyno
-
200ml Mėsos Sultinio
-
Pagal skonį Druskos
-
Pagal skonį Maltų Juodųjų Pipirų
-
Pagal skonį Muskato Riešuto (tarkuotas)
-
1 Lauro Lapas (-ai/-ų)mažas
-
1 šaukštelis Čiobrelių (džiovintų)
-
1 šaukštelis Raudonėlių (Džiovintų)
-
400g MakaronųTinka bet kokie
Paruošimo būdas
- Šoninę supjaustykite kubeliais. Svogūną nulupkite ir sukapokite, česnaką nulupkite ir išspauskite arba susmulkinkite. Morką, salierą nuskuskite, supjaustykite mažais kubeliais. Pomidorus nuplikykite verdančiu vandeniu, nulupkite, išimkite sėklas ir supjaustykite. Jei naudojate pomidorus iš stiklainio, sutrinkite juos šakute. Šoninę trumpai pakepinkite alyvų aliejuje. Sudėkite faršą ir dažnai maišydami pakepinkite. Užpilkite raudonuoju vynu ir pakaitinkite, kad skystis truputį nugaruotų.
- Tada sudėkite pomidorus, supilkite mėsos sultinį, pabarstykite prieskoniais ir uždengę troškinkite ant mažos ugnies apie 50 -60 minučių kartkartėmis pamaišydami. Po to laurų lapelį ir gvazdikėlį išimkite.
- Makaronus – nesvarbu, ar iš kietų kviečių kruopų, ar su kiaušiniais – virkite dideliame kiekyje pasūdyto vandens 8-10 minučių, nukoškite ir iškart patiekite su ragu padažu.