Jums reikės:
-
4 Bulvių
-
2 Vištienos Krūtinėlių
-
1 šaukštelis Alyvuogių Aliejaus
-
1 šaukštelis Sviesto
-
1 šaukštas Miltų
-
250ml Pieno
-
50g Špinatų
-
1 šaukštelis Grūdėtojų Garstyčių
-
1 žiupsnelis Peletrūnų
Paruošimo būdas
- Iš anksto išvirkite vištienos krūtinėles, išimkite kaulus, supjaustykite gabaliukais. Susmulkinkite špinatus ir peletrūną.
- Įkaitinkite orkaitę iki 220 laipsnių karščio.
- Bulves nulupkite, nuplaukite, apšlakstykite alyvuogių aliejumi, išdėliokite ant skardos ir kepkite orkaitėje 35 – 40 min.
- Likus 10 min. iki kepimo pabaigos, paruoškite padažą. Keptuvėje išlydykite sviestą, suberkite miltus ir pakepinkite 1 min. Nukelkite keptuvę nuo ugnies ir supilkite pieną.
- Išmaišykite iki vienalytės masės. Vėl statykite keptuvę ant ugnies ir nuolat maišydami užvirinkite padažą. Virkite padažą 3 min., tuomet sudėkite garstyčias ir pjaustytas vištienos krūtinėles. Išmaišykite, troškinkite 2 – 3 min. Sudėkite špinatus ir peletrūnus. Pagal skonį įberkite prieskonių.
- Ištraukite iš orkaitės bulves, įpjaukite kiekvieną iš jų išilgai, tačiau ne iki galo. Gautas įpjovas užpildykite padažu.
Patiekite su šviežiomis daržovėmis arba salotomis.