Jums reikės:
-
100g Sviesto
-
150g Kietojo Sūrio
-
150g Miltų
-
1 šaukštas Grietinėlės
-
1 šaukštelis Kepimo Miltelių
-
sauja Graikinių Riešutų
-
žiupsnelis Maltų Juodųjų Pipirų
-
žiupsnelis Kmynų
-
žiupsnelis Druskos
-
žiupsnelis Džiovintų Žalumynų
Paruošimo būdas
- Sūrį sutarkuokite stambia tarka. Sviestą supjaustykite gabalėliais ir palikite pusvalandžiui kambario temperatūroje.
- Suminkštėjusį sviestą pertrinkite su sūriu, įpilkite grietinėlę ir gerai išmaišykite. Miltus sumaišykite su kepimo milteliais, sumaišykite su sūrio mase, įberkite šiek tiek pipirų. Užminkykite minkštą tešlą, suformuokite rutulį, susukite į polietileną ir 1 – 1,5 valandos įdėkite į šaldytuvą.
- Įkaitinkite orkaitę iki 170 laipsnių. Išimkite iš šaldytuvo tešlą, nuimkite plėvelę, pasidėkite tešlą ant miltais pabarstyto stalo, iškočiokite 5 – 7 mm storio lakštą. Su formelėmis išpjaukite įvairias figūras, jas iš viršaus apiberkite trintais graikiniais riešutais, kmynais, džiovintais žalumynais.
- Sudėkite sausainius į sviestiniu popieriumi išklotą kepimo formą ir kepkite orkaitėje 15 – 20 minučių.
- Iškepusius sausainius palikite atvėsti, paskui sudėkite į indą ir patiekite prie kavos ar arbatos.