0 0
Tiramisu Sūrio Pyragas

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Jums reikės:

Pagrindas
75g Juodojo Šokolado
75g Sviesto kambario temperatūros
57g Cukraus
1.5 Kiaušinis (-iai/-ių) 58g grynosios mases
45g Miltų
6g Tirpios Kavos
Įdaras
460g Tepamo Sūrio
345g Maskarponės Sūrio
6 Kiaušinis (-iai/-ių) vidutinio dydžio
170g Cukraus
115g Grietinėlės
50g Miltų
6g Vanilės Ekstrakto
Apelsinų Žėlė
325g Apelsinas (-o/-ų) nuluptų ir gabaliukais supjaustytų apelsinų (t.y. grynos masės)
500ml Vandens
250g Cukraus
Žėlė
6g Auksinės Želatinos
125ml Vandens
50g Cukraus
10g Citrinų Sulčių
1 apelsino Apelsinų žievelė (-ių)

Išsaugoti šį receptą

Turite arba Užsiregistruoti, kad galėtumėte pažymėti receptus.

Tiramisu Sūrio Pyragas

Savybės:
  • Saldu
  • Su Apelsinais
  • Su Kava
  • Su Kiaušiniais
  • Su Miltais
  • Su Šokoladu
  • Su Sūriu
  • Su Vaisiais/Uogomis
  • Sudetingas

Jums reikės:

  • Pagrindas

  • Įdaras

  • Apelsinų Žėlė

  • Žėlė

Paruošimo būdas

Dalintis

Kai randu kokį įdomesnį sūrio pyrago receptą, būtinai užsidegu jį iškepti. Vien dėl to, kad sūrio pyragas praktiškai visada bus skanus, suklysti praktiškai nėra šansų, ingredientai nesudėtingi, ir visada visiems patiks. Šis sūrio pyragas- ne išimtis. Kakavinis apatinis sluoksnis (braunis), toliau privaloma Tiramisu dalis – biskvitiniai sausainiai Savoiardi, maskarponės įdaras, o viršutinis sluoksnis – uogų/vaisių želė, apie tai vėliau.

Kartą mano draugė Daina, kuriai aš dėkinga už tai, kad neatsisako mano pyragų, sako: “gal žinai kokį paprastą sūrio pyrago receptą?”. Daina, šis sūrio pyragas tikrai paprastas. Na, gerai, mano įsivaizdavimu nesudėtingas:) Bet aš noriu, kad jai būtų skanu!

Forma tortui:

23-24 cm skersmens metalinė atsegama torto forma

Recepto autorius: Saldūs Receptai

Steps

1
Done

Torto Pagrindas

Pirmiausia ištirpinkime šokoladą. Tiesiog mikrobangų krosnelėje 10 sek. impulsais, kad nesudegintumėte. Po kiekvieno pakaitinimo patikrinkite, ir jeigu reikia, įdėkite vėl trumpam, kol bus skystas..
Kambario temperatūros sviestą blenderyje dideliu greičiu išplakite su cukrumi iki baltumo, kol masė taps vienalytė. Į ją įpilkite šokoladą ir išmaišykite mentele. Tada įdėkite sviestą, tirpią kavą ir miltus. Gausis gana tiršta tešla.
Formos šonus ir dugną ištepkite sviestu, o dugną išklokite kepimo popieriumi. Įpilkite tešlą, išlyginkite ir išdėliokte Savoiardi sausainius, spustelkite juos taip, kad beveik pusė sausainio panirtų į tešlą.

2
Done

Įdaras

Išmaišykite kombaine tepamą sūrį ir maskarponės sūrį iki vienalytės masės. Tada įmuškite kiaušinius, atskirai po vieną, kad gerai pasiskirstytų. Tada supilkite cukrų.
Tada jau grietinėlę ir miltus.
Ir vanilės ekstraktas. Be jo..galima, bet nebus nuostabaus skonio…. deja:)

3
Done

Surinkimas

Savoiardi sausainius reikia sudrėkinti, tam sumaišykite 30g stiprios kavos ir 10 g konjako (na… galima ir be jo…) Silikoninis konditerinis teptukas labai tiks, tiesiog panardinkite jį į skystį ir braukite drėgnu teptuku per sausainius, kad jie sudrėktų. Keletą kartų. Ant viso šio gražaus pagrindu supilkite sūrio masės įdarą.

Kepkite 170C temperatūroje 15 min. Tada sumažinkite temperatūrą iki 120C ir kepkite dar 90 min. Kai laikas baigis, išjunkite orkaitę, atverkite orkaitės dureles, bet pyrago neišimkite, palikite, kol palaipsniui atvės. Jis gali šiek tiek pakristi, nieko tokio.

4
Done

Apelsinų Žėlė

Galima tiesiog patiekti su uogomis, bet man patinka dėti želės sluoksnį tiesiai ant pyrago. Man neužteko formos aukščio dvigubam želė kiekiui, bet visai nieko būtų buvę ir dvigubas:)

Iš vandens ir cukraus išviriau sirupą, užpyliau apelsinus ir palikau nakčiai, arba mažiausiai 8 val. Tada perkočiau, kad sirupas išbėgtų ir apelsinai nusivarvėtų. Sutryniau iki tyrės trintuvėje.

5
Done

Žėlė

Želatinos lapelius užmerkite lediniame vandenyje. Iš visų kitų produktų išvirkite sirupą. Cukrus turi ištirpti. Nukeliu nuo ugnies, įdedu nuspaustą želatiną, išmaišau kartu su apelsinų tyre ir palieku atvėsti. Atvėsusią supilu ant torto ir palieku, kol sustingsta.

Spurgis

Atsiliepimai Apie Receptą

Dar nėra paliktų atsiliepimų šiam receptui, būkite pirmi!
ankstesnis
Kokteilis Raspberry Julep
Tailandietiški šašlykai Satay Gai
sekantis
Tailandietiški šašlykai Satay Gai
ankstesnis
Kokteilis Raspberry Julep
Tailandietiški šašlykai Satay Gai
sekantis
Tailandietiški šašlykai Satay Gai

Parašyti Savo Komentarą