Jums reikės:
-
Pagrindas
-
75g Juodojo Šokolado
-
75g Sviestokambario temperatūros
-
57g Cukraus
-
1.5 Kiaušinis (-iai/-ių)58g grynosios mases
-
45g Miltų
-
6g Tirpios Kavos
-
Įdaras
-
460g Tepamo Sūrio
-
345g Maskarponės Sūrio
-
6 Kiaušinis (-iai/-ių)vidutinio dydžio
-
170g Cukraus
-
115g Grietinėlės
-
50g Miltų
-
6g Vanilės Ekstrakto
-
Apelsinų Žėlė
-
325g Apelsinas (-o/-ų)nuluptų ir gabaliukais supjaustytų apelsinų (t.y. grynos masės)
-
500ml Vandens
-
250g Cukraus
-
Žėlė
-
6g Auksinės Želatinos
-
125ml Vandens
-
50g Cukraus
-
10g Citrinų Sulčių
-
1 apelsino Apelsinų žievelė (-ių)
Paruošimo būdas
Kai randu kokį įdomesnį sūrio pyrago receptą, būtinai užsidegu jį iškepti. Vien dėl to, kad sūrio pyragas praktiškai visada bus skanus, suklysti praktiškai nėra šansų, ingredientai nesudėtingi, ir visada visiems patiks. Šis sūrio pyragas- ne išimtis. Kakavinis apatinis sluoksnis (braunis), toliau privaloma Tiramisu dalis – biskvitiniai sausainiai Savoiardi, maskarponės įdaras, o viršutinis sluoksnis – uogų/vaisių želė, apie tai vėliau.
Kartą mano draugė Daina, kuriai aš dėkinga už tai, kad neatsisako mano pyragų, sako: “gal žinai kokį paprastą sūrio pyrago receptą?”. Daina, šis sūrio pyragas tikrai paprastas. Na, gerai, mano įsivaizdavimu nesudėtingas:) Bet aš noriu, kad jai būtų skanu!
Forma tortui:
23-24 cm skersmens metalinė atsegama torto forma
Recepto autorius: Saldūs Receptai
Steps
1
Done
|
Torto Pagrindas Pirmiausia ištirpinkime šokoladą. Tiesiog mikrobangų krosnelėje 10 sek. impulsais, kad nesudegintumėte. Po kiekvieno pakaitinimo patikrinkite, ir jeigu reikia, įdėkite vėl trumpam, kol bus skystas.. |
2
Done
|
Įdaras Išmaišykite kombaine tepamą sūrį ir maskarponės sūrį iki vienalytės masės. Tada įmuškite kiaušinius, atskirai po vieną, kad gerai pasiskirstytų. Tada supilkite cukrų. |
3
Done
|
SurinkimasSavoiardi sausainius reikia sudrėkinti, tam sumaišykite 30g stiprios kavos ir 10 g konjako (na… galima ir be jo…) Silikoninis konditerinis teptukas labai tiks, tiesiog panardinkite jį į skystį ir braukite drėgnu teptuku per sausainius, kad jie sudrėktų. Keletą kartų. Ant viso šio gražaus pagrindu supilkite sūrio masės įdarą. Kepkite 170C temperatūroje 15 min. Tada sumažinkite temperatūrą iki 120C ir kepkite dar 90 min. Kai laikas baigis, išjunkite orkaitę, atverkite orkaitės dureles, bet pyrago neišimkite, palikite, kol palaipsniui atvės. Jis gali šiek tiek pakristi, nieko tokio. |
4
Done
|
Apelsinų ŽėlėGalima tiesiog patiekti su uogomis, bet man patinka dėti želės sluoksnį tiesiai ant pyrago. Man neužteko formos aukščio dvigubam želė kiekiui, bet visai nieko būtų buvę ir dvigubas:) Iš vandens ir cukraus išviriau sirupą, užpyliau apelsinus ir palikau nakčiai, arba mažiausiai 8 val. Tada perkočiau, kad sirupas išbėgtų ir apelsinai nusivarvėtų. Sutryniau iki tyrės trintuvėje. |
5
Done
|
ŽėlėŽelatinos lapelius užmerkite lediniame vandenyje. Iš visų kitų produktų išvirkite sirupą. Cukrus turi ištirpti. Nukeliu nuo ugnies, įdedu nuspaustą želatiną, išmaišau kartu su apelsinų tyre ir palieku atvėsti. Atvėsusią supilu ant torto ir palieku, kol sustingsta. |