Jums reikės:
-
300g Miltų
-
2 Kiaušinis (-iai/-ių)
-
1 Kiaušinio Trinys (-iai/-ių)
-
1/2 šaukšto Aliejaus
-
Pagal skonį Druskos
Paruošimo būdas
- Miltus supilkite ant lentos, padarykite duobutę. Kiaušinius ir trynį išplakite su aliejumi ir druska ir supilkite į vidurį. Miltus pamažu stumkite iš kraštų į vidurį ir minkykite, kol tešla taps vientisa. Suformuokite iš jos rutulį, suvyniokite į foliją ir 2 valandoms padėkite šaltai. Jei naudojate virtuvės kombainą, visus komponentus į miltus dėkite po vieną. Iš pradžių minkykite lėtai, paskui greičiau.
- Pastovėjusi tešla tampa elastingesnė. Iškočiokite ją kuo ploniau ir supjaustykite maždaug pusės centimetro pločio juostelėmis. Prieš virdami truputį apdžiovinkite.
- Jei makaronus naudosite vėliau, reikia juos labai gerai sudžiovinti ir sudėti į sandarius stiklainius. Tačiau nelaikykite makaronų ilgiau kaip 2 dienas.
- Spalvą makaronams suteikia špinatai, pomidorai, burokėliai, šafranas arba grybai, be to, jie įgauna pikantiško skonio. Tam galima iš pradžių pasigaminti „pagrindą,” kuris suteiks norimą spalvą. Atkreipkite dėmesį, jog visuose švabų makaronų variantuose, priešingai nei italų tešlos gaminiuose, kurie išvirę būna kietoki, nėra kietų kviečių kruopų ir išvirti jie visada būna šiek tiek minkštesni.