Jums reikės:
-
1 stiklinė Ilgagrūdžių Ryžių
-
1 Raudonas Čilis (-iai/-ių)
-
3 skiltelės Česnakas (-ai/-ų)
-
1 šaukštas Šviežio Imbiero (-ų)
-
2 Svogūnai (-as/-ų)
-
450ml Vištienos Sultinio
-
4 šaukštai Aliejaus
-
Žiupsnelis Kalendros
-
1 šaukštas Sojos Padažo
-
pagal skonį Druskos
-
pagal skonį Maltų Juodųjų Pipirų
Paruošimo būdas
- Stiklinę ilgagrūdžių ryžių užpilkite vandeniu ir palikite 30-iai minučių. Tuomet vandenį nupilkite ir palikite valandai. 3 skilteles česnako, vieną žalią čili pipirą ir 2 centimetrų ilgio nuluptą imbiero šaknį smulkiai supjaustykite.
- 2 didelius svogūnus nulupkite, supjaustykite žiedais ir 5-7 minutes kepkite augaliniame aliejuje. Suberkite smulkintą česnaką, dar truputį pakepkite.
- Į keptuvę su svogūnais suberkite ryžius, maišydami kepkite, kol ryžiai pasidarys permatomi.
- Tuomet į keptuvę supilkite 450 mililitrų vištienos sultinio arba vandens, sudėkite imbierą, čili pipirą, pagardinkite kalendra ir druska. Leiskite užvirti, tuomet sumažinkite ugnį, keptuvę uždenkite ir troškinkite apie 20 minučių.
- Kai ryžiai bus paruošti, juos dar galite paskaninti sojos padažu. Ryžių ir imbiero garnyras paruoštas.