Jums reikės:
-
220g Morkos (-ų)
-
1 Svogūnai (-as/-ų)
-
450g Bulvė (-ės/-ių)
-
450g Avienos
-
2 šaukštai Aliejaus
-
1 šaukštelis Miltų
-
300ml Mėsos Sultinio
-
1 šaukštas Pomidorų Padažo
-
2 šaukštai Vusterio Padažo
-
25g Sviesto
-
150g Grietinėlės
-
0.5 šaukštelio Prieskoninių Žolelių
-
pagal skonį Maltų Juodųjų Pipirų
Paruošimo būdas
- Svogūną ir morkas nuskuskite, smulkiai supjaustykite. Suberkite į keptuvę su įkaitintu aliejumi, kepkite, kol suminkštės svogūnai.
- Suberkite į keptuvę su daržovėmis susmulkintą avieną, išmaišykite, kepkite ant vidutinio karštumo ugnies, kol paskrus mėsa.
- Maišydami medine mentele įberkite į keptuvę miltų. Pakepkite dar 5 min.
- Supilkite sultinį, įdėkite pomidorų pastos, padažo, suberkite žoleles, įberkite druskos, pipirų. Kai užvirs, sumažinkite liepsną ir patroškinkite 10 min.
- Sudėkite mėsą su daržovėmis į didelę kepimo formą, kurioje ir patieksite pyragą. Palikite atvėsti.
- Bulves išvirkite, paskui sutrinkite kartu su grietinėle ir sviestu. Įberkite druskos, pipirų.
- Uždėkite bulvių košę ant mėsos, paviršių išlyginkite. Kepkite 190 laipsnių temperatūroje 20 – 30 min.