Jums reikės:
-
2 stiklinės Miltų
-
1.5 šauštelio Cinamono (malto)
-
2.5 šauštelio Kepimo Miltelių
-
1 stiklinė Graikinių Riešutų
-
120g Sviesto
-
0.5 stiklinės Džiovintų Datulių
-
Žiupsnelis Druskos
-
3 Bananas (-ai/-ų)
-
1.5 stiklinės Tarkuotų Morkų
-
0.5 stiklinės Natūralaus Jogurto
-
2 Kiaušinis (-iai/-ių)
-
180g Maskarponės Sūrio
-
3 šaukštai Klevų Sirupo
Paruošimo būdas
- Įkaitinkite orkaitę iki 180 laipsnių. Sviestu ištepkite kepimo formą ir išklokite ją sviestiniu popieriumi. Išsijokite miltus, kepimo miltelius, cinamoną ir druską. Suberkite riešutus ir atidėkite.
- Įmaišykite smulkiai supjaustytas datules į sviestą. Atskirame dubenyje sumaišykite trintus bananus ir morkas. Įmaišykite į datulių-sviesto masę, supilkite jogurtą ir kiaušinius. Suberkite miltų mišinį, išmaišykite. Supilkite į formą ir kepkite 50-60 minučių arba kol degtukas, įkištas į pyrago centrą, liks sausas. Išimkite iš orkaitės ir atvėsinkite.
- Kol kepa pyragas, suplakite kreminį sūrį ir klevų sirupą, paragaukite. Pakoreguokite proporcijas pagal skonį. Kai pyragas visiškai atvės, užtepkite glajų.