Jums reikės:
-
250g Moliugų
-
100g Morkų
-
100g Voveraičių
-
20g Svogūnų
-
2 skiltelės Česnako
-
50ml Riebios Grietinės
-
pagal skonį Druskos
-
pagal skonį Maltų Juodųjų Pipirų
Paruošimo būdas
- Supjaustykite morkas ir moliūgus ir išvirkite juos atskiruose puoduose pasūdytame vandenyje. Nuvalytas voveraites taip pat apvirkite 15 min.
- Išvirusias daržoves ir voveraites (kelias palikite papuošimui) sudėkite į maišytuvą, įpilkite šiek tiek moliūgų ir morkų nuoviro.
- Supilkite grietinėlę, pridėkite pipirų ir viską sutrinkite iki vientisos konsistencijos.
- Trintą sriubą supilkite į puodą ir užvirkite, tuomet nukelkite nuo ugnies. Papuoškite sriubą žalumynais ir voveraitėmis.
- Valgykite sriubą su duonos ir sūrio skrebučiais (ant duonos riekelių užbarstykite tarkuoto sūrio ir apkepkite jas 5 min. orkaitėje).