Jums reikės:
-
1kg Bulvių
-
100g Kalendros
-
2 skiltelės Česnako
-
4 šaukštai Alyvuogių Aliejaus
-
Žiupsnelis Ciberžolės
-
pagal skonį Druska
-
pagal skonį Malti Juodieji Pipirai
Paruošimo būdas
- Nuplaukite ir nuskuskite kilogramą bulvių.
- Bulves perpjaukite į keturias dalis ir virkite, kol suminkštės. smulkiai supjaustykite 100 gramų kalendros lapelių. Juos sutrinkite su smulkintomis 2-3 skiltelėmis česnako ir dviem šaukštais alyvuogių aliejaus.
- Kai bulvės išvirs, nupilkite vandenį, įdėkite truputį ciberžolės ir sutrinkite bulves iki vientisos masės.
- Sudėkite trintą kalendrą, įpilkite kelis šaukštus alyvuogių aliejaus.
- Paskaninkite druska bei pipirais.
- Viską gerai išmaišykite.
- Bulvių košė su kalendra paruošta.