Jums reikės:
-
2 stiklinės Makaronų
-
4 stiklinės Špinatų
-
2 šaukštai Alyvuogių Aliejus
-
1 skiltelė Česnako
-
3/4 stiklinė Čederio Sūrio
-
8 Pomidorų
-
žiupsnelis Raudonėlių (Džiovintų)
-
pagal skonį Druskos
-
pagal skonį Maltų Juodųjų Pipirų
Paruošimo būdas
- Iki 180 laipsnių įkaitinkite orkaitę.
- Dideliame puode užvirinkite vandens ir išvirkite makaronus (jokiais būdais neleiskite makaronams pervirti).
- Išvirtus makaronus perpilkite šaltu vandeniu, leiskite nuvarvėti.
- Negilioje keptuvėje įkaitinkite valgomąjį šaukštą alyvuogių aliejaus, suberkite smulkintą česnaką.
- Kai tik jis pradės skleisti pikantišką aromatą, išimkite jį iš keptuvės. Į aliejų sudėkite špinatus ir dvi stiklines pjaustytų pomidorų be odelės, troškinkite maždaug keturias minutes, kol suminkštės špinatai.
- Dubenyje sumaišykite likusius smulkintus pomidorus be odelės, paskaninkite druska, pipirais bei raudonėliu.
- Į dubenį sudėkite makaronus ir atsargiai išmaišykite.
- Dabar galite dėti troškintą pomidorų ir špinatų masę, dar kartą atsargiai išmaišykite.
- Suberkite pusę stiklinės čederio ir šaukštelį alyvuogių aliejaus.
- Gautą masę sudėkite į kepimo skardą.
- Apkepą pašaukite į orkaitę ir kepkite apie 15 minučių.
- Kepinį ištraukę iš orkaitės apibarstykite likusiu sūriu ir pakepkite dar penkias minutes.