Jums reikės:
-
2.5kg Bulvė (-ės/-ių)
-
4 Karštai Rūkytos Kiaulienos Šoninės
-
3 Kiaušinis (-iai/-ių)
-
500ml Pieno
-
500g Karštai Rūkytos Kiaulienos Šoninės
-
1 šaukštas Druskos
-
Skardos patepimui Sviesto
Paruošimo būdas
- Smulkiai sutarkuokite bulves ir 2 svogūnus.
- Kitus 2 svogūnus smulkiai supjaustykite ir pakepinkite keptuvėje kartu su supjaustyta šonine. Šį šoninės bei pakepintų svogūnų pagardą dedame į bulvių masę, o tada supilame verdantį pieną – kitaip tariant, masę užplikome.
- Mušame į bulvių masę kiaušinius, beriame druską, pipirus, jei naudojate, taip pat ir miltus ir labai gerai išmaišome.
- Paruoštą kugelio masę verčiame į riebalais pateptą ir, jei patinka, džiūvėsėliais pabarstytą kepimo skardą bei šauname į iki 180 laipsnių įkaitintą orkaitę.
- Kepame ne mažiau kaip valandą – kol kugelio pakraštėliai bus apskrudę, o visas viršus – auksinis.