Jums reikės:
-
600g Kalakutienos Filė
-
400g Kiaulienos Šoninė
-
2 šaukšteliai Sviesto
-
2 šaukštelis Alyvuogių Aliejaus
-
300g Natūralaus Jogurto
-
3 skiltelės Česnakas (-ai/-ų)
-
2 saujos Šviežių Petražolių
-
pagal skonį Druskos
-
pagal skonį Maltų Juodųjų Pipirų
Paruošimo būdas
- Kalakutienos filė supjaustykite maždaug 3 cm skersmens gabaliukais ir sudėkite į dubenį. Apibarstykite druska, pipirais ir smulkintu česnaku, gerai sumaigykite. Supilkite jogurtą ir gerai išmaišykite. Uždenkite ir padėkite į šaldytuvą nakčiai.
- Medinius iešmelius pamerkite į šaltą vandenį 20 min.
- Šoninę supjaustykite plonomis juostelėmis.
- Kalakutieną nusausinkite popieriniu rankšluosčiu ir apvyniokite kiekvieną gabaliuką šoninės juostele. Užmaukite suktinukus ant medinių iešmelių ir apkepinkite aliejaus ir sviesto mišinyje iš abiejų pusių. Pabaikite kepti orkaitėje arba grilyje.