Jums reikės:
-
500g Jautienos
-
1 Morkos
-
1 Svogūno
-
1 Petražolės Šaknų
-
100g Džiovintų Slyvų
-
1 šaukštas Pomidorų Pastos
-
pagal skonį Druskos
-
pagal skonį Maltų Juodųjų Pipirų
Paruošimo būdas
- Jautieną nuplaukite, nusausinkite ir supjaustykite nedideliais gabalėliais. Morkas ir petražolės šaknį nuvalykite, nuplaukite ir supjaustykite plonais griežinėliais. Svogūno galvutes nulupkite ir smulkiai supjaustykite.
- Didelėje keptuvėje įkaitinkite vieną šaukštą lydyto sviesto ir jame porcijomis iš visų pusių ant stiprios ugnies apkepinkite jautienos gabalėlius, kol šie gražiai apskrus. Apkepintus jautienos gabalėlius sudėkite į dubenį.
- Toje pačioje keptuvėje likusiame lydytame svieste apkepinkite paruoštas daržoves. Supilkite pomidorų pastą ir lengvai pakepinkite. Į kepamas daržoves suberkite jautienos gabalėlius.
- Į keptuvę su jautiena ir daržovėmis įpilkite nedidelį kiekį vandens arba mėsos sultinio, įberkite druskos bei maltų juodųjų pipirų. Uždenkite keptuvę dangčiu ir troškinkite jautieną ant silpnos ugnies apie 40 minučių.
- Džiovintas slyvas kruopščiai nuplaukite, suberkite į keptuvę su jautiena ir daržovėmis ir troškinkite dar apie 20 minučių.
- Patiekalą papuoškite šviežiais žalumynais.