Jums reikės:
-
450g Šviežių Kopustų
-
3 Kiaušinis (-iai/-ių)
-
2 šaukštai Sviesto
-
1 šaukštelis Aliejaus
-
250ml Kefyro
-
140g Miltų
-
0.5 šaukštelio Sodos
-
50ml Grietinėlės
-
2 šaukšteliai DruskosTešlai
-
pagal skonį Druskos
-
pagal skonį Kmynų
-
pagal skonį Krapų
-
pagal skonį Šviežių Petražolių
Paruošimo būdas
- Paruošiame tešlą: dideliame dubenyje šakute išmaišome kiaušinį su druska, suberiame sodą (negesiname). Dabar galima įpilti stiklinę kefyro, po šaukštą maišant berti miltus.
- Kopūstus supjaustome smulkiais šiaudeliais, pasūdome ir sumaigome rankomis. Sudedame žalumynus. Keptuvėje ištirpiname gabalėlį sviesto, sudedame kopūstus ir kepiname kartkartėmis įpildami šiek tiek vandens, kad kopūstai nepridegtų. Įmušame kiaušinį ir išmaišome.
- 24 cm pyrago formą sutepame aliejumi, įpilame mažesnę pusę tešlos į formą, ant viršaus sudedame kopūstinį įdarą. Uždedame likusia tešla. Pabarstome sviesto gabalėliais. Kepame įkaitintoje iki 190 laipsnių orkaitėje apie 40 minučių.