Jums reikės:
-
500g Jautienos FaršoPatartina naudoti nelabai riebų
-
1 Dydelis Baklažanas (-ai/-ų)
-
150g Graikiško Jogurto
-
1 Kiaušinis (-iai/-ių)
-
3 šaukštai Parmezano SūrioArba pagal skonį
-
400g Pomidoras (-ai/-ų)
-
4 šaukštai Pomidorų Tyrės
-
350g Bulvė (-ės/-ių)
-
pagal skonį Druskos
-
pagal skonį Maltų Juodųjų Pipirų
Paruošimo būdas
- Supjaustykite baklažaną grežinėliais , sumaišykite su daug druskos ir palikite 20-30min ant kiaurasamčio. Druska ištauks kartumą. Po to praplaukite gerai vandeniu kad neliktu druskos ir palikite nulašėti. Grežinėliai bus reikalingi užgengti bulves, tad pjaustykite pagal savo kepimo indo dydį.
- Nulupkite bulves ir apvirkite,kad būtų beveik išvirusios. Kad greičiau įšvirtų, galite supjaustyti bulves grežinėliais.
- Sumaišykite jogurtą, plaktą kiaušinį ir parmezaną. Įdėkite druskos ir pipirų pagal skonį.
- Pakepinkite jautienos faršą keptuvėje. Įmaišykite supjaustytus pomidorus (tinka ir konservuoti), pomidorų tyrę bei prieskonių pagal skonį (pipirų/druskos).
- Paimkite orkaitei atsparų kepimo indą ir sudėkite faršą su pomidorais.
- Išlyginkite faršą ir uždenkite baklažano skiltelėmis bei bulvėmis.
- Ant viršaus užpilkite jogurtinį padažą
- Kepkite orkaitėje kol apskrus viršus, maždaug 30min 180 laipsnių temperatūroje, bet priklauso nuo orkaitės
Steps
1
Done
40min
|
Ruošimas
|
2
Done
30min
|
Kepimas
|