Jums reikės:
-
12 Bulvės
-
12 skiltelių Česnako
-
12 Šoninės Juostelės
-
100ml Aliejus
-
pagal skonį Druska
-
pagal skonį Malti Juodieji Pipirai
Paruošimo būdas
- Česnako galvutes išdalinkite skiltelėmis, nulupkite tik viršutinį odelės sluoksnį. Iki galo nulupkite tik tris česnako skilteles.
- Nuluptas česnako skilteles sutarkuokite smulkia tarka – tarkuokite tiesiai į dubenėlį su augaliniu aliejumi, aliejų dar paskaninkite druska, gerai išmaišykite.
- Bulves labai gerai nuplaukite, geriausia su šiurkščiu šepetėliu – jų lupti nereikės. Bulves supjaustykite maždaug centimetro storio riekelėmis.
- Supjaustytas bulves sudėkite į dubenį ir užpilkite česnakiniu aliejumi – gerai išmaišykite, kad bulvės apsiveltų aliejumi.
- Atsiplėškite šešis dvigubus maždaug 30 centimetrų ilgio ir 40 centimetro pločio kepimo folijos gabalėlius.
- Į kiekvieno kepimo folijos gabalėlio centrą įdėkite bulvių, kelias skilteles česnako. Pagardinkite druska bei pipirais. Šoninės juosteles pasmulkinkite – kiekvienai bulvių porcijai turėtų tekti po dvi šoninės juosteles (kiekvieną padalinti į tris dalis).
- Tuomet gražiai folija apgobkite bulves, truputį pakepkite orkaitėje ar ant grotelių. Tuomet į kiekvieną folijos krepšelį įpilkite po pusę stiklinės vandens ir užlankstykite folijos kraštus. Orkaitėje ant grotelių kepkite apie 30 minučių.