Jums reikės:
-
4 Burokėlių
-
1 skiltelė Česnako
-
500g Pomidorų
-
1 Svogūno
-
500ml Jautienos Sultinio
-
125g Fetos Sūrio
-
2 šaukštai Alyvuogių Aliejus
-
pagal skonį Druskos
-
pagal skonį Maltų Juodųjų Pipirų
Paruošimo būdas
- Pomidorus supjaustykite pusiau. Išdėliokite ant kepimo skardos, apipilkite aliejumi ir apibarstykite smulkintu česnaku.
- Kepkite 190 laipsnių karščio orkaitėje apie pusvalandį.
- Kai pomidorai pravės, nuimkite jų odelę ir išimkite sėklas. Likusią dalį pertrinkite per sietelį.
- Troškintuve įkaitinkite aliejų ir apkepinkite pjaustytą svogūną.
- Suberkite tarkuotus burokėlius, supilkite sultinį ir kaitinkite, kol užvirs.
- Pagardinkite druska ir maltais pipirais. Virkite maždaug dešimt minučių, kol suminkštės burokėliai.
- Į sriubą supilkite pomidorų tyrę. Užvirkite ir pilstykite į dubenėlius. Į kiekvieną įdėkite po gabalėlį fetos.