Jums reikės:
-
150g Miltų
-
350ml Pieno
-
2 Kiaušinis (-iai/-ių)
-
2 šaukštai Cukraus
-
1 šaukštas Aliejaus
-
5g Sausų Mielių
-
300g Sviežių Grybų
-
pagal skonį Druskos
-
1 šaukštas Sviesto
-
2 Svogūnai (-as/-ų)
-
pagal skonį Maltų Juodųjų Pipirų
Paruošimo būdas
- Pašildykite 50 ml pieno ir sumaišykite jame kiaušinių trynius, cukrų, druską ir prieš tai gerai ištrintas mieles. Išplakite ir sumaišykite su likusiu pienu. Pamažu, nuolat kruopščiai maišant suberkite miltus.
- Paskiausiai sukrėskite gerai išplaktus kiaušinių baltymus ir aliejų.
Į keptuvę su gerai įkaitintu aliejumi pilkite po samtį tešlos ir kepkite iš abiejų pusių, kol gražiai apskrus. - Paruoškite įdarą. Pievagrybius ir svogūnus smulkiai supjaustykite ir apkepinkite svieste, pagardinkite druska ir pipirais.
- Svogūno laiškus kelioms sekundėms panardinkite į verdantį vandenį.
- Į blyno vidurį dėkite šaukštą grybų įdaro, kraštus suimkite ir per vidurį suriškite svogūno laišku tarsi krepšelį.
- Patiekite su grietine.