Jums reikės:
-
5g Šviežių Bazilikų
-
660ml Vandens
-
280g Cukraus
-
1 Kiaušinio Baltymų
-
50ml Citrinos Sulčių
Paruošimo būdas
- Smulkiai sutrinkite šviežio baziliko lapus su cukrumi. Baziliką su cukrumi užpilkite vandeniu ir dar kartą pertrinkite smulkintuvu.
- Supilkite masę į puodą (geriausiai tinka vandens vonelė), pastatykite ant ugnies ir maišykite su šluotele. Kai masė pasieks 60 laipsnių, įmuškite kiaušinio baltymą ir plakite toliau.
- Įkaitus iki 85 laipsnių, nuimkite nuo ugnies ir greitai atšaldykite puodo turinį iki 4 laipsnių, tada supilkite citrinos sultis.
- Palikite masę bręsti per naktį, o vėliau suplakite su naminiu ledų gaminimo aparatu pagal gamintojo instrukciją.