0 0

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Jums reikės:

Porcijos:
600g Moliūgas (-ų)
4 šaukštai Alyvuogių Aliejaus
340g Lazanijos Lakštų
2 skiltelės Česnakas (-ai/-ų)
2 stiklinės Savojos Kopūstas (-ai)
2 šaukštai Bazilikų (džiovintų)
3 šaukštai Miltų
2 stiklinės Lieso Pieno
2 stiklinės Mairūnų
1 Kiaušinis
2 šaukštai Mairūnų
1,5 stiklinės Mocarela Sūrio
pagal skonį Druskos
pagal skonį Maltų Baltujų Pipirų

Išsaugoti šį receptą

Turite arba Užsiregistruoti, kad galėtumėte pažymėti receptus.

Savybės:
  • Su Česnaku
  • Su Daržovėmis
  • Su Kiaušiniais
  • Su Kopūstais
  • Su Miltais
  • Su Sūriu
  • Vegetariškas
Virtuvė:
  • Porcijos 8
  • Vidutinis

Jums reikės:

Paruošimo būdas

Dalintis
  1. Orkaitę įkaitinkite iki 180 laipsnių. Ant skardos išdėliokite moliūgo gabalėlius. Pasūdykite juos ir apibarstykite pipirais, apšlakstykite aliejumi ir įdėkite pusvalandžiui į orkaitę, kad suminkštėtų. Tada išimkite ir ataušinkite.
  2. Kol kepa moliūgas, dideliame puode užvirkite vandenį. Į jį atsargiai sudėkite lazanijos lakštus ir virkite maždaug septynias minutes, kol jie suminkštės. Tada vandenį nupilkite, o lakštus nuskalaukite po tekančiu vandeniu.
  3. Negilioje vidutinio dydžio keptuvėje įkaitinkite pusantro šaukšto alyvuogių aliejaus. Suberkite susmulkintą česnaką ir ant nedidelės ugnies pora minučių pakepinkite. Tada suberkite smulkintus kopūstus ir pusę baziliko.
  4. Įpilkite tris ketvirtadalius stiklinės vandens, pridenkite dangčiu ir palikite penkioms minutėms troškintis. Nuimkite dangtį, sumažinkite ugnį ir kaitinkite dar tris minutes. Nuimkite nuo ugnies ir leiskite atvėsti.
  5. Vidutinio dydžio puode įkaitinkite likusį aliejų, suberkite miltus ir nuolat maišydami kaitinkite vieną minutę. Atsargiai maišydami miltus, supilkite pieną. Pasūdykite. Plakite viską tol, kol gausis baltas padažas. Tada nuimkite nuo ugnies.
  6. Į troškintus kopūstus suberkite rikotos sūrį. Įmuškite kiaušinį ir pagardinkite mairūnu bei pipirais. Dar kartą viską gerai išmaišykite.
  7. Paimkite stačiakampę gilią kepimo formą ir ištepkite ją aliejumi. Ant dugno tolygiai išpilkite du trečdalius stiklinęs baltojo padažo. Išdėliokite lazanijos lakštų sluoksnį. Tada atsargiai uždėkite sluoksnį kopūstų ir sūrio mišinį. Tuomet – moliūgų sluoksnį. Ant viršaus išdėliokite mocarelos sūrį.
  8. Visus sluoksnius pakartokite dar kartą ir viską užbaikite lazanijos lakštais, kuriuos iš viršaus papuoškite likusia mocarela ir baziliku. Uždenkite folija ir kepkite orkaitėje 25 minutes. Tuomet nuimkite foliją ir kepkite dar penkiolika minučių. Kai lazanija iškeps, išimkite ją iš orkaitės ir leiskite praaušti maždaug penkias minutes. Tik tuomet ją galima pjaustyti.

Aldona

Atsiliepimai Apie Receptą

Dar nėra paliktų atsiliepimų šiam receptui, būkite pirmi!
Vieno kąsnio sumuštiniai su kumpiu
ankstesnis
Vieno kąsnio sumuštiniai su kumpiu
Grybu Apkepas
sekantis
Grybų apkepas
Vieno kąsnio sumuštiniai su kumpiu
ankstesnis
Vieno kąsnio sumuštiniai su kumpiu
Grybu Apkepas
sekantis
Grybų apkepas

Parašyti Savo Komentarą