Jums reikės:
-
5 Morkų
-
400g Varškės
-
1 šaukštas Sviesto
-
1 šaukštas Manų Kruopų
-
2 šaukštai Miltų
-
3 šaukštai Cukraus
-
1 Kiaušinio
-
pagal skonį Druskos
Paruošimo būdas
- Morkas išvirkite, kol taps visiškai minkštos.
- Tada jas nulupkite ir susmulkinkite mėsmale ar trintuvu.
- Įdėkite sviestą ir manų kruopas – viską gerai išmaišykite.
- Šią masę ant nestiprios ugnies patroškinkite kelias minutes.
- Varškę ištrinkite.
- Supilkite morkų masę, suberkite miltus, cukrų, įmuškite kiaušinį ir pagal skonį pasūdykite.
- Viską gerai išmaišykite ir formuokite spurgas.
- Kiekvieną apvoliokite miltuose.
- Spurgas iš abiejų pusių apkepkite svieste, kol gražiai apskrus.
- Tinka valgyti su grietine.