Jums reikės:
-
130g Avižinių Dribsnių
-
2 šaukšteliai Druskos
-
1 šaukštas Medaus
-
15g Sviesto
-
600ml Vandens
-
50g Mielių
-
sauja Razinų
-
650g Miltų
Paruošimo būdas
- Pasigaminkite švediškų bandelių su avižiniais miltais – tekakor. Avižiniai dribsniai duonos gaminiams suteikia purumo ir sotumo. Į maišymo indą suberkite avižinius dribsnius, druską, medų ir sviestą.
- Viską užpilkite verdančiu vandeniu ir gerai išmaišykite. Palaukite, kol tešla atauš iki 37 C temperatūros, sudėkite mieles, razinas ir miltus.
- Viską gerai išmaišykite.
- Palikite tešlą šiltoje vietoje, kol pakils: tešla turėtų padidėti 2-3 kartus.
- Tešlą padalinkite į 12 gabalėlių. Kiekvieną gabalėlį iškočiokite į 5 mm storio paplotėlį. Tešlą galite subadyti šakute. Bandeles dėkit ant kepimo popieriaus arba išteptos riebalais kepimo skardos ir palikite 30 min, kad pakiltų. Kepkite 250 C temperatūroje ant viduriniosios orkaitės lentynėlės.