Jums reikės:
-
200g Aukščiausios rūšies kvietinių miltų
-
250ml Vandens
-
2 šaukšteliai Sausų Mielių
-
2 šaukšteliai Cukraus
-
1 Morka
-
1 šaukštelis Cinamono (malto)
-
2 šaukšteliai Vanilinio Cukraus
-
3 šaukšteliai Aliejauskepimui
Paruošimo būdas
- Miltus persijokite, sumaišykite su cukrumi ir druska bei sausomis mielėmis. Į šiltą vandenį nuolat maišant supilkite miltų masę. Tešlą uždenkite servetėle ir palikite šiltoje vietoje, kad pakiltų (apie1val.)
- Morką nuplaukite, nuskuskite ir sutarkuokite smulkia trintuve. Kai tešla pakils, įmaišykite sutarkuotas morkas.
- Keptuvę įkaitinkite, įpilkite aliejaus ir šaukštu dėkite tešlą. Blynus apkepinkite aliejuje iš abiejų pusių, kol įgaus šviesiai rusvą spalvą. Svarbu, kad blynai spėtų pilnai iškepti. Iškepusius blynus sudėkite ant popierinės servetėlės, kad susigertų aliejaus perteklius. Iškepusius blynus galima pabarstyti cukraus pudra arba cukrumi.
- Patarimas. Mieles galite naudoti ir šviežias. Tuomet jas reikės sutrinti su šaukštu cukraus ir dviem šaukštais pieno.