Jums reikės:
-
1 pakelis Šaldytos Sluoksniuotos Bemielės Tešlos
-
300g Vištienos Krūtinėlių
-
2 Svogūnai
-
30g Sviesto
-
1 šaukštelis Cukraus
-
2 šaukštai Aliejaus
-
2 Kiaušiniai
-
2 šaukštai Grietinėlės
-
75g Fermentinio Sūrio
-
1 šauktelis Džiovintos Paprikos
-
pagal skonį Druskos
-
pagal skonį Maltų Juodųjų Pipirų
Paruošimo būdas
- Išimame tešlą ir paliekame atšilti. Vištieną supjaustom kubeliais, pagardinam druska ir prieskoniais ir paliekame marinuotis.
- Svogūnus supjaustome žiedais ir pakepinam šaukšte aliejaus ir 20 g sviesto. Kai svogūnai įgauna aukso spalvą, dedam cukrų, pasūdom, pagardinam žolelėm ir maišydami kaitinam, kol svogūnai paruduoja. Paliekam ataušti.
- Keptuvėje įkaitinam likusį aliejų. Sudedam vištieną ir kepam pastoviai maišydami. Mėsa turi iškepti, bet neperkepti.
- Įkaitinam orkaitę iki 175 laipsnių. Tešla išklojam skardą, paliekant kraštus, ir dedam paeiliui svogūnus su vištiena.
- Kiaušinius išplakam su grietinėle ir įmaišom pusę tarkuoto sūrio, pagardinam druska ir prieskoniais. Supilam plakinį ant svogūnų ir vištienos, apibarstom likusiu sūriu ir šaunam kepti 20-25 minutėms, kol kiaušinių masė sustandėja, o sūris išsilydo ir apskrunda.