Jums reikės:
-
220g Pievagrybių
-
1 Svogūnai (-as/-ų)
-
3 skiltelės Česnakas (-ai/-ų)
-
3 stiklinės Rudų Virtų Ryžių
-
2 Kiaušinis (-iai/-ių)
-
1 stiklinė Varškės
-
0.5 stiklinės Grietinės
-
1/3 Tarkuoto Parmezano Sūrio
-
0.5 šaukštelio Druskos
-
pagal skonį Paletrūnų
Paruošimo būdas
- Įkaitinkite orkaitę iki 180 laipsnių. Vidutinio dydžio kepimo indą patepkite alyvų aliejumi arba sviestu, atidėkite. Alyvų aliejuje patroškinkite grybus, pabarstytus druska. Kaitinkite, kol išsiskirs skystis ir grybai kiek paruduos.
- Sudėkite svogūnus ir kepkite dar keturias-penkias minutes arba kol svogūnai taps perregimi. Suberkite česnaką, kepkite dar minutę, nuimkite nuo ugnies. Sudėkite ryžius ir gerai išmaišykite.
- Kitame inde sumaišykite kiaušinius, varškę, grietinę ir druską. Dideliame dubenyje sumaišykite ryžių ir varškės mišinį, viską sudėkite į kepimo indą.
- Pabarstykite dviem trečdaliais parmezano, uždenkite folija ir kepkite pusvalandį. Nuimkite foliją ir kepkite dar dvidešimt ar trisdešimt minučių. Pabarstykite peletrūnu ir likusiu parmezanu, patiekite.