Jums reikės:
-
400g Makaronų
-
4 Pievagrybių
-
15g Džiovintų baravykų
-
2 skiltelės Česnakas (-ai/-ų)
-
1 Poras
-
5 šaukštai Alyvuogių Aliejaus
-
žiupsnelis Čiobrelių (džiovintų)
-
6 šaukštai Sauso Balto Vyno
-
40g Parmezano Sūrio
-
pagal skonį Druskos
-
pagal skonį Maltų Juodųjų Pipirų
-
žiupsnelis Šviežių Petražolių
Paruošimo būdas
- Džiovintus grybus 20 minučių pamirkykite karštame vandenyje. Į keptuvę įpilkite tris šaukštus aliejaus ir apkepinkite česnaką bei svogūną.
- Vandenį nuo grybų supilkite į atskirą indą.
- Išmirkytus grybus smulkiai supjaustykite.
- Sudėkite juo į keptuvę, taip pat sudėkite šampinjonus, česnaką ir čiobrelius.
- Kepkite, kol grybai gerai iškeps, po to supilkite vyną ir vandenį, kuriame mirko grybai. Sumažinkite ugnį ir palikite padažą troškintis.
- Išvirkite makaronus, nusausinkite juos ir vėl sudėkite į puodą. Supilkite 2 šaukštus pirmojo spaudimo alyvuogių aliejaus ir didžiąją dalį parmezano sūrio. Viską gerai išmaišykite. Po to sumaišykite makaronus su padažu.
- Patiekdami pabarstykite likusiu sūriu ir papuoškite petražolėmis.