Jums reikės:
-
6 Kiaušinis (-iai/-ių)
-
1 šaukštas Sojos Padažo
-
2 Svogūnų Laiškų
-
1 Svogūnai (-as/-ų)
-
1 Čili Pipirų
-
2 Šiitake Grybų
-
2 stiklinės Virtų Ryžių
-
2 šaukštai Aliejaus
-
pagal skonį Druskos
-
pagal skonį Maltų Juodųjų Pipirų
Paruošimo būdas
- Svogūną nulupkite, smulkiai supjaustykite. Papriką nuplaukite, perpjaukite perpus, išimkite sėklas, susmulkinkite. Grybus nuplaukite, nupjaukite kotelius, kepurėles supjaustykite plonais griežinėliais.
- Keptuvėje įkaitinkite aliejų, 2 min. Pakepkite svogūnus ir papriką, sudėkite grybus ir dar 4 min. pakepkite.
- Sudėkite ryžius, gerai išmaišykite, nukelkite nuo orkaitės ir palikite atvėsti.
- Svogūnų laiškus nuplaukite, susmulkinkite. Kiaušinius išplakite su sojos padažu iki vientisos masės, suberkite svogūno laiškus.
- Šią masę supilkite į aliejumi pateptą keptuvę ir pašaukite į 200 laipsnių karščio orkaitę 5 – 6 minutėms. Paskui išimkite keptuvę iš orkaitės, tegu omletas šiek tiek pravėsta.
- Atsargiai išimkite omletą ant stalo. Ant vieno krašto sudėkite ryžių masę, paskui atsargiai suvyniokite omletą, kiek paspauskite rankomis. Supjaustykite vyniotinį gabalais ir sudėkite į dubenį.
- Patiekite su šviesiu sojos padažu.