Jums reikės:
-
500g Miltų
-
2 Kiaušinis (-iai/-ių)
-
300g Sviesto
-
350g Grietinės
-
500g Avienos Kumpio
-
1 Svogūnai (-as/-ų)
-
pagal skonį Druskos
-
pagal skonį Maltų Juodųjų Pipirų
Paruošimo būdas
- Į miltus įberkite žiupsnelį druskos ir sudėkite gabaliukais supjaustytą sviestą. Išmaišykite ir trinkite tarp rankų, kol gausite vientisą masę – neturi likti sviesto gabalėlių.
- Viduryje mišinio padarykite duobutę, į kurią sukrėskite grietinę ir įmuškite kiaušinius. Viską sumaišykite ir minkykite tešlą tol, kol visiškai neliks miltų. Padėkite tešlą 30 min. į šaldytuvą.
- Mėsą supjaustykite gabalėliais, nemalkite. Svogūną supjaustykite ir sumaišykite su mėsa, pagardinkite druska ir pipirais (jų nepagailėkite).
- Tešlą padalinkite vienodais gabaliukais ir iškočiokite. Įdėkite po 50 g įdaro į kiekvieną iškočiotą blynelį, perlenkite per pusę ir gražiai užraitykite kraštelius.
- Kibinus išdėliokite ant skardos ir ištepkite kiaušinio plakiniu. Kepkite 194 laipsnių karščio orkaitėje 25 minutes.
- Vietoj avienos kumpio galite naudoti jautienos kumpį.
- Video pamokėlė jums padės pasigaminti tikrus karaimiškus kibinus!