Jums reikės:
-
Tefteliams
-
1 Vištienos Filė
-
70g Basmati Ryžiųnevirtų svoris
-
1 Svogūnai (-as/-ų)
-
1 Morkos (-ų)
-
2 šaukštai Majonezo
-
Pagal skonį Vištienos Prieskonių
-
Skiltelė Česnakas (-ai/-ų)
-
Pagal skonį Druskos
-
Pagal skonį Maltų Juodųjų Pipirų
-
Padažui
-
0.7l Vandens
-
5 šaukštai Pomidorų Padažo
-
3 šaukštai Majonezo
-
3 šaukštai Grietinės
-
1 šaukštai Miltų
-
truputį Sviežių Krapų
-
Pagal skonį Druskos
-
Pagal skonį Mėgstamų Prieskonių
Paruošimo būdas
- Ryžius išvirti (nepervirti). Smulkiai supjaustytus svogūnus pakepinti.
- Morką sutarkuoti smulkia tarka ir apkepinti kartu su svogūnais. Kepant morkas ir svogūnus juos galima paskaninti prieskoniais.
- Krutinelę sumalame. Faršą sumaišyti su ryžiais, morkom, svogūnais, majonezu, įberti druskos, prieskonių. Suformuoti nedidelius kukulius ir dėti juos į kepimo formą.
- Sumaišyti padažo ingridientus ir užpilti kukulius. Uždengti viską folija ir kepti orkaitėje 200 C apie 40 min. Kepimo pabaigoje foliją nuimti ir dar apie 5-10 min. pakepti, kad gražiai apskrustų.
- Jei padažas neapsemia teftelių, kepdami karts nuo karto apipilkite jų viršų padažu. Skanaus!
Recepto autorius: >Jelenos Maisto Blogas