Jums reikės:
-
2 Kiaušinis (-iai/-ių)
-
0.5 šaukštelio Druskos
-
6 Bulvė (-ės/-ių)Dydelės
-
2 šaukštai Miltų
-
0.25 šaukštelio Maltų Juodųjų Pipirų
-
0.5 Svogūnai (-as/-ų)
-
50g Fermentinio Sūrio
-
Kepimui Aliejaus
Paruošimo būdas
- Iš pradžių dideliame dubenyje išplakame kartu kiaušinius, kepimo miltelius, miltus, druską bei pipirus.
- Tuomet bulves sutarkuojame smulkia tarka, truputį nuspaudžiame. Dedame sutarkuotą svogūną bei sutarkuotą fermentinį sūrį.
- Į bulvių masę supilame kiaušinių bei miltų masę, gerai išmaišome.
- Po to keptuvėje įkaitiname aliejų bei su šaukštu formuojame blynus. Kepame po kelias minutes iš kiekvienos pusės, kol gražiai iškeps. Tiekiame su pasirinktu mėgiamu padažu arba grietine.