Jums reikės:
-
1 stiklinė Sorų Kruopų
-
0.5kg Moliugų
-
3 stiklinės Pieno
-
4 šaukšteliai Sviesto
-
žiupsnelis Druskos
Paruošimo būdas
- Sorų kruopas gerai išplaukite iš pradžių šiltame, o paskui karštame vandenyje, kad košė nebūtų karstelėjusio skonio.
- Moliūgą nulupkite, pašalinkite sėklas ir supjaustykite smulkiais kubeliais.
- Šiuos kubelius sudėkite į karštą pieną, įberkite druskos ir užvirkite.
- Tuomet suberkite kruopas ir virkite ant labai mažos ugnies 30–40 min.
- Kai košė sutirštės, puodą sandariai uždenkite ir įstatykite į šiltą orkaitę, kad košė išbrinktų.
- Galima ir šiltai įvynioti puodą su koše.
- Patiekite su sviestu.