Jums reikės:
-
500g Kiaulienos Faršo
-
1 Savojos Kopūstas (-ai)
-
2 Svogūnai (-as/-ų)
-
100g Rūkytas Kiaulienos Kumpis
-
1 Obuolys (-iai/-ių)
-
2 Kiaušinis (-iai/-ių)
-
Žiupsnelis Šalavijo
-
Pagal skonį Druskos
-
200ml Daržovių sultinio
-
Pagal skonį Maltų Juodųjų Pipirų
Paruošimo būdas
- Kopūsto lapus nupjaustykite. Nuo kiekvieno lapo nupjaukite kietąją dalį prie kopūsto šerdies. Blanširuokite lapus pasūdytame vandenyje.
- Supjaustykite obuolį, kiaulienos kumpį, svogūną, susmulkinkite šalavijus. Viską 3 – 5 min. pakepinkite keptuvėje su nedideliu kiekiu augalinio aliejaus. Sudėkite faršą ir kepkite dar 5 – 10 min. Pasūdykite, įberkite pipirų.
- Lengvai suplakite kiaušinius ir supilkite į keptuvę, išmaišykite, nukelkite keptuvę nuo ugnies.
- Į kiekvieną kopūsto lapą įvyniokite šiek tiek įdaro. Sudėkite balandėlius į kepimo formą, įpilkite daržovių sultinio, kad jis apsemtų balandėlius maždaug 1 cm.
- Uždenkite kepimo formą aliuminio folija. Pašaukite ją į 200 laipsnių karščio orkaitę ir kepkite 20 min.